Şanlı Direnişin 97. Yılı İlkkurşun Anıtında Düzenlenen Törenle Kutlandı

29 May 2016
3708 defa

Ödemiş Belediyesi, yunan işgaline karşı ilk halk direnişinin gösterildiği günlerin 97. yıl dönümü 29 Mayıs Pazar günü kutlandı. Törene Garnizon Komutanı Prs Binbaşı Hasan Yüzüak, Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya, meclis üyeleri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“İşgalcilere dur diyen kahramanları torunları” olarak seslenen Belediye Başkanı Mahmut Badem konuşmasında 97 yıl önce Ödemişlilerin düşmanı nasıl durdurabildiği anlattı.Başkan Mahmut Badem; “15 Mayıs 1919 felaketi, bütün Türklerin ruhunda yas havası ve nihayet haksızlığa karşı bir isyan duygusu yaratmıştı. Bu isyanın öncülüğünü yapanın Ödemiş olması, kuvayi milliye adındaki eseri Ödemişlilerin yaratması Türk tarihinde yer tutacak iftiharlarımızdandır. Bu şehrin halkı, ülkemiz işgal altındayken milli mücadele ateşini yakan, namusunu, toprağını ve bayrağını savunmak için büyük bir direniş destanı yazan unutulmaz bir halktır. Eğer o aşk olmasaydı, bu şehir direnemezdi. Eğer o şehir direnmeseydi, tüm ülkedeki direnişler ateşlenemezdi. Bu şehrin evlatları direndi ve bize unutulmaz bir miras bıraktılar. Bu mirasın adı Türkiye'dir. Bu miras büyük hayalleri olan insanların mirasıdır. Bu miras, toprağa düşmüş şehitlerin, gazilerin, kahramanların mirasıdır. Bu miras, bu ülkede yaşayan herkesindir. Türkiye; kimliği ne olursa olsun, gönlünde vatanseverlik aşkı olan, ülkesi için çalışan, fedakarlıkta bulunan, gerektiğinde canını verecek insanlarındır. Bugün ülkemizin huzurunu, istikrarını bozmayı, büyümesini engellemeyi hedefleyen, dışarıdan da destek alarak haince yapılan bölücü terörü kınıyoruz ve lanetliyoruz. Terörün dini, milliyeti, ırkı yoktur. Hain saldırıları, yapanları ve onların siyasi destekçilerini şiddetle kınıyoruz. Dün ne ise bugünde aynı şekilde bu toprakların sahipleri var. Sizlersiniz, bizleriz, hepimiz. Ve bu toprakların sahipleri dün olduğu gibi bugünde yeni kahramanlar, yeni şehitler vererek ülkemizin parçalanmasını, yok edilmesini önüne geçecek yürekli insanların topraklarıdır. Ordumuz hain tuzakları engelleyecektir. 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlayan kıvılcımın, halkalar halinde bütün Türkiye’ yi sardığı günün devamıdır Ödemiş direnişi. İnşallah bundan sonra böyle günler görmeyiz” dedi.

Konuşmanın ardından şiirler okunarak,Halk Eğitimi Merkezi’nin halkoyunları ve mehteran grubu ile İlkkurşun Efeler Derneğinin gösterisi yapıldı.

Kadınların el emeği sergisi açıldı

Halk Eğitimi Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlkkurşun Mahallesinde organize edilen kadın el sanatları kursunun yıl sonu sergisi açıldı. 2015-2016 eğitim faaliyetleri kapsamında 20 bayanın katıldığı kursta hanımlar el işlerini sergiledi. Belediye Başkanı A.Mahmut Badem açılış konuşmasında;

Hanımlarımızın el emeklerinin ne kadar farklı bir boyuta geldiğini görüyoruz. Çok özel ve farklı şeyler üretiyorlar. Gurur duyuyoruz.  Böyle kurslarda her biri kendi yeteneklerini sergileme imkanı buluyorlar. El işlerinin pazarlamasında da ön plana çıkabilirlerse çok daha iyi seviye gelecekler. Belediye olarak bizler üzerimize düşen göreve her zaman hazırız. Hayırlı olsun” dedi.

Konuşmanın ardından katılımcılarla sergi gezildi.

 

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama