Çaylı 31. Rahvan At Yarışları Düzenlendi

09 Eki 2016
4700 defa

Ödemiş Belediyesi ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonunun katkılarıyla düzenlenen Rahvan At Yarışları 09 Ekim Pazar günü yapıldı. Bu yıl 31.’si düzenlenen yarışlarda Türkiye’nin dört bir yanından gelen 150 at yarıştı.

Çaylı Rahvan At Yarışları sahasında yapılan yarışlara Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, meclis üyeleri, daire müdürleri, Çaylı Mahalle  Muhtarı İsmail Güçlü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve  Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen at yarışı severler katıldı.

Yarışlar başlamadan önce konuşma yapan Belediye Başkanı A.Mahmut Badem; “ Ata sporumuz olan rahvan at yarışları geleneğini başlatan büyüklerimize ve bu yarışların günümüze kadar sürdürülmesini sağlayan ağabeylerimize, kardeşlerimize Türk’ün geleneklerimize sahip çıktığı için teşekkür ediyoruz. Büyükşehir yasasından sonra Ödemiş’in mahallesi olan Çaylı’da yapılan bu yarışların özenle korunması ve daha genişletilerek yapılması konusunda çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Ödemiş merkezindeki 73 bin metrekarelik bir alanda Rahvan At Yarışları sporunun yapılabilmesi için projemiz hazır. Yılbaşından sonra ihalesi yapılırsa, en kısa zamanda bu alanı yarış severlere kazandıracağız. Ödemiş’te ciddi sayıda at besleyen ya da yarışları takip eden vatandaşımız var. Onların bu çalışmalarını destekleyeceğiz. Aynı zamanda çocuklarımıza bu sporu sevdireceğiz” dedi.

Baş, başaltı,büyük orta, küçük orta, dörtlü tay, ithal A ve İthal B kategorilerinde düzenlenen yarışlar gün boyu devam etti. Yarışmada dereceye girenlere ödüller verildi.

Ödemiş Belediye Başkanlığı


Adres: Cumhuriyet Mh. Atatürk Cd.

No:14 Ödemiş / İZMİR


Telefon : (0 232) 544 90 97

Faks      : (0 232) 545 12 69

Site İçi Arama